Hurja perinne: Venäläisnainen hyytävään veteen vauvansa kanssa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Avantouintia harrastava venäläisnainen on tutustuttanut kolmekuukautisen poikansa Akimin jäiseen veteen Ufan kaupungissa Venäjällä. Diana-nimisen äidin hurjan tempauksen taustalla on uskomus, jonka mukaan jäisessä vedessä pulahtaminen pitää ihmisen terveenä pienestä pitäen.

Akimin ensimmäinen pulahdus hyytävän kylmässä vedessä on kuvattu videolle ja julkaistu netissä. Video on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa, sillä äidin tekoa on pidetty kauhistuttavana ja vaarallisena lapselle.

Daily Mail -lehden mukaan Diana puolustaa tekoaan sillä, että kyseessä on eräänlainen perinne. Hänen mukaansa lapsia on kastettu jäisessä vedessä sukupolvien ajan ja se on ollut keino pitää lapset terveinä. Vaikka kylmässä vedessä uiminen onkin terveellistä aikuisille, pidetään sitä pienille lapsille vaarallisena. Äidin teko on saanut tyrmäyksen etenkin avantouintia harravilta.