Sovellus varastaa Instagramin salasanat – poista heti jos käytät!

Digi · Tim Isokivi

InstAgent on Instagramin lisäosaksi tarkoitettu sovellus, jonka luvataan paljastavan käyttäjälle kuka on vieraillut hänen profiilissaan. Nyt Twitterissä on paljastettu, että sovellus kerää salaisia tietoja ilman käyttäjän lupaa.

Peppersoft-yrityksen työntekijä David Layer-Reiss huomasi InstaAgentin lähettävän Instagram-käyttäjien tunnuksia ja salasanoja tuntemattomalle serverille. Sovellus on myös jakanut kuvia käyttäjien profiileissa ilman asianosaisten lupaa. David Layer-Reiss paljasti tiedon Twitter-viestissään tiistaina.

Sovellus on sittemmin poistettu sekä Applen App Storesta että Google Playsta. Mashable-sivuston mukaan InstaAgent on suosittu esimerkiksi Saksassa, jossa se on päätynyt 30 ladatuimman sovelluksen listalle. Sovelluksen käyttäjiä kehotetaan vaihtamaan Instagram-salasanansa uuteen mahdollisimman pian.