Rantahiekkaa katsottiin mikroskoopilla – uskomattoman upea näky

Viihdeuutiset · Annika Kela

Intian valtamerta ympäröiville rannoille huuhtoutuneesta hiekasta on onnistuttu ottamaan uskomattoman kauniita kuvia mikroskoopin avulla. Upeimmat hiekanjyväset ovat löytyneet paratiisisaarien rannoilta kuten esimerkiksi Malediiveiltä, Mauritiukselta, Sri Lankasta ja Seychellesiltä.

Kuvat paljastavat, että rantahiekka on täynnä säikyvän upeita korukiviä. Yksikään hiekanjyvä ei ole samanlainen. Daily Mail -lehti on perehtynyt valokuvaaja Harold Taylorin otoksiin ja kuvat on julkaistu lehden nettisivuilla. Sosiaalisesta mediasta löytyy kuitenkin paljon muidenkin tutkijoiden ottamia kuvia eripuolilta maailmaa.

Tutkijat ovat kuvilla onnistuneet osoittamaan, että rantahiekka on täynnä mikroskooppisia aarteita. Pienten kivien joukossa on myös paljon pihkaa, simpukoita ja koralleja. On sanomattakin selvää, että nämä kuvat muuttavat lomailijoiden käsityksen rantahiekasta.