Viranomaiset varoittavat: Hoverboardit aiheuttaneet tulipaloja Lontoossa!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hoverboardit ovat Suomessa vielä melko harvinainen näky, mutta muissa maissa niitä on jo niin paljon, että sähköisistä kulkupeleistä on alkanut paljastumaan yllättäviä ongelmia. Lontoon palolaitos on alkanut nostamaan ihmisten tietoisuutta hoverboardien vaarallisuudesta niiden aiheutettua useita tulipaloja kaupungissa.

London Fire Brigade on julkaissut Twitter-kanavallaan kaksi kuvaa tapauksista, joissa hoverboard on sytyttänyt tulipalon. Toinen kuvista on julkaistu 24. lokakuuta ja toinen 3. marraskuuta, joten tapaukset ovat sattuneet lyhyen ajan sisällä toisistaan. Palolaitos esittelee jakamissaan kuvissa, millaista tuhoa hoverboardit aiheuttavat syttyessään palamaan.

Kuvista voi nähdä selkeästi, miten hoverboardit ovat syttyneet palamaan, sulaneet ja tartuttaneet tulen myös ympärilleen. Trendikäs kulkupeli on aiheuttanut ylikuumenevan akun vuoksi tulipaloja, kun hoverboard on jätetty latautumaan. Akun täytyttyä latautuminen ei keskeydy automaattisesti, vaan akku ylikuumenee ja räjähtää. Ylikuumenemisen lisäksi myös oikosulku voi aiheuttaa laitteen räjähtämisen, minkä vuoksi hoverboardia ei tulisi koskaan jättää latautumaan ilman valvontaa.