Oasis-faneille mannaa – yhtyeestä tekeillä dokumenttielokuva

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittibändi Oasis oli ennen hajoamistaan yksi 1990-luvun menestyneimmistä rock-kokoonpanoista. Yhtyeen entinen laulaja Liam Gallagher muistetaan muun muassa takavuosien päihdesekoiluistaan ja lukuisista villeistä tempauksistaan.

Rolling Stone -lehti kertoo, että Amy-dokumentin tuottaja James Gay Rees on ryhtynyt yhteistyöhön elokuvantekijä Mat Whitecrossin ja Oasis-bändin kanssa. Tarkoituksena on luoda vuodesta 1991 tarinansa aloittaneen brittiyhtyeen historiikki. Dokumentissa tullaan julkaisemaan ennennäkemätöntä materiaalia muun muassa Definitely Maybe -albumin ilmestymisajoilta.

Vuonna 1994 ilmestynyt albumi nousi kaikkien aikojen nopeiten myydyimmäksi debyyttialbumiksi. Noel Gallagheria pidetään yhtenä Britannian merkittävimmistä ja lahjakkaimmista muusikoista. Rokkari erosi yhtyeestä vuonna 2009 riideltyään rajusti veljensä ja kollegansa Liam Gallagherin kanssa.

Noel Gallagher on aiemmin kertonut, ettei kaipaa Oasis-yhtyeen kulta-aikoja. Hän on kuitenkin ylpeä 15 vuoden rock-uran saavutuksista. Oasiksen paluuta pidetään mahdollisena, vaikka Noel on kiistänyt huhut. Hänen mukaansa kukaan ei ole valmis maksamaan tarpeeksi yhtyeen paluukonsertista. Kerroimme taannoin, että Oasiksen entinen kitaristi Paul ”Bonehead” Arthurs on aloittanut keikkailemisen soolona. Gallagherin veljesten on spekuloitu ja pyydetty liittyvän myös hänen seuraansa.