Venäläistyttö on ihmelapsi – sydän sykkii rinnan ulkopuolella

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Kuusivuotias venäläistyttö Virsaviya Borun on todellinen taistelija. Tytön selviämismahdollisuuksia on nimittäin pidetty huonoina hänen syntymästä lähtien, sillä hänellä on vakava ja vaarallinen epämuodostuma hänen kehossaan. Virsaviyan sydän sijaitsee hänen rintansa ulkopuolella.

Vastoin odotuksia Virsaviya on varttunut kuusivuotiaaksi ja hän aikoo tulevaisuudessa valmistautua leikkaukseen. NBC Miami -sivuston mukaan tyttö muutti äitinsä kanssa Yhdysvaltoihin, jotta Virsaviya saisi mahdollisimman korkeatasoista hoitoa hänen tilaansa.

Epämuodostumasta huolimatta Virsaviya on reipas ja onnellinen kuusivuotias. Tyttö on pienestä pitäen valistanut ja opettanut muita hänen harvinaisesta tilastaan. Pienen tytön äiti Dari Borun on perustanut tyttärelleen joukkorahoitussivuston, jolla hän toivoo keräävänsä varoja tyttärensä leikkaukseen.

Dari ja Virsaviya ovat antaneet haastatteluita ja he ovat esiintyneet useissa televisio-ohjelmissa kertoakseen tytön tilanteesta. Kampanjointi on auttanut, sillä ihmiset ovat tehneet avokätisiä lahjoituksia tytön hoitoja varten Youcaring.com-sivustolla. Kahden vuoden kuluttua tytär ja äti aikovat tehdä päätöksen siitä, aikooko Virsaviya ottaa osaa riskialtiiseen sydänleikkaukseen.