7 syytä miksi mies ei vastaa tekstiviesteihin

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhteet alkavat nykyään viestien välityksellä. Naiset saattavat ottaa puhelinnumeroiden vaihtamisen jälkeen hyvinkin pian yhteyttä, kun vastaavasti miehillä kestää yleensä kauemmin. Mistä tämä johtuu?

Naiset hermoilevat viestin lähetettyään, mikäli mies ei heti vastaa takaisin. Osa neitokaisista jopa kellottaa miehen vastausaikaa, ja saattaa sen perusteella tehdä johtopäätöksiä kiinnostumisen määrästä. Ajatellaan, mitä kauemmin vastaaminen kestää, sitä vähemmän välittää. Ajatus on kuitenkin väärä.

Toki osa naisista ja miehistä haluaa kertoa mielenkiintonsa määrän vastaamiseen käyttämällään ajalla, ja he ikäänkuin pelaavat tekstiviestien avulla. Aikuiset ihmiset osaavat kuitenkin kertoa suoraan, mikäli heitä ei kiinnosta tai ovat esimerkiksi kiireisiä. Elite Daily listasi seitsemän yksinkertaista syytä, miksi miesten vastaaminen tekstiviesteihin saattaa kestää.

Miehet ovat siinä mielessä yksinkertaisia, etteivät he aina edes ajattele tekstiviestin vastaamiseen käytettävää aikaa. Heillä ei välttämättä ole mitään sanottavaa. Miehet keskittyvät yleensä yhteen asiaan kerrallaan, joten kiire tai muu päivittäinen rutiini voi viedä ajatukset pois tekstailemisesta.

Myös naisten lähettämät viestit voivat olla sellaisia, etteivät miehet koe tarpeelliseksi vastata niihin. Heitä ei huvita lähettää tekstiviestiä, vaan ottavat yhteyttä kun kokevat sen itse ajankohtaiseksi. Toki asia voi olla myös niin, että nainen ei kiinnosta miestä ja hän jättää siksi vastaamatta.