Tässä on maailman pisin polkupyörä – pituutta 35 metriä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi polkupyörän parhaista puolista on sen pieni koko. Pyörää on kevyt ajaa, helppo säilyttää ja se kulkee kätevästi mukana vaikkapa junassa. Nyt hollantilainen Mijl Van Mares Wekploeg -pyöräjengi on kuitenkin valmistanut polkupyörän, jolla on pituutta useita kymmeniä metrejä.

Mijl Van Mares Werkploegin alumiinista valmistetulla pyörällä on pituutta peräti 35 metriä. Pyörä on tiettävästi maailman pisin, ja se onkin päätynyt vuoden 2016 Guinnessin ennätysten kirjaan. Menopelin ajamiseen tarvitaan kaksi henkeä, joista toinen hoitaa ohjaamisen ja toinen polkemisen.

Ajoneuvon takapyörä on hieman etupyörää paksumpi, jotta se pysyisi pystyssä ajon ajan. Milj Van Mares Werkploegin perustajajäsen, Frank Pelt, väittää maailman pisimmän pyörän ajamisen olevan helppoa. Kovin jyrkkiä käännöksiä sillä ei kuitenkaan voi tehdä.