Melkoinen näky Yhdysvalloissa – biisonit aiheuttivat liikenneruuhkan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen keskilänsi on aitoamerikkalaista aluetta. Seutu tunnetaan etenkin sen onnistuneesta hankkeesta säilyttää biisonit osana maailman luontoa. Biisonien sinnikäs suojelutyö on tuottanut tulosta ja laji on kasvattanut kantaansa.

Biisonit kulkevat laumoissa. WEAU 13 News -uutiskanava on julkaissut Facebookissa kuvan, jossa näytetään peruspäivä keskilännessä Wisconsinin Fosterissa. Kuvassa on tietä ylittävä biisonilauma, joka on aiheuttanut pienen liikenneruuhkan.

Metsästys ajoi biisonit sukupuuton partaalle 1800-luvun loppupuolella, jolloin lajin edustajia tavattiin alle 550 yksilöä. Nyt biisoneita arvioidaan olevan Yhdysvaltojen keskilännessä ja Kanadassa yli 200.000, tai jopa 500.000 yksilöä.

Only in the Midwest can you tell your boss you were late because of a bison traffic jam and NOT be lying! Thanks to Steve Marum for sharing this picture from Foster, Wisconsin this morning.

Posted by WEAU 13 News on Tuesday, November 17, 2015