Kännykkäsovellus ennustaa joulun hittilahjat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiayritys IBM on julkaissut älypuhelinsovelluksen, jonka luvataan helpottavan joululahjojen metsästystä. Watson Trend -sovellus osaa nimittäin ennustaa, mitkä tuotteet tulevat olemaan joulusesongin hittilahjoja.

Käyttäjä voi selailla trendilahjoja eri kategoroista, kuten tekniikasta, leluista ja terveystuotteista. Mashable-sivuston mukaan sovellus käyttää IBM:n Watson-supertietokoneen tekoälyä analysoidakseen sosiaalista mediaa, blogeja, uutisten kommentteja ja tuotteiden arvosteluja. Näiden pohjalta Watson Trend arvioi, mitkä tulevat olemaan suosituimpia tuotteita kuluttajien keskuudessa.

Sovellus myös kertoo, miksi se uskoo tiettyjen tuotteiden tulevan olemaan suosittuja, ja minkä ihmisryhmän keskuudessa. Watson Trend on toistaiseksi saatavilla vain iOS-käyttöjärjestelmän älylaitteille.