Kiinassa poltetaan rahaa – setelit korvasivat hiilen polttoaineena

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kivihiilen polttamisesta aiheutuvat ympäristöhaitat ovat alkaneet vähentyä Kiinan suurkaupungeissa sen jälkeen, kun voimaloissa alettiin polttaa hiilen sijaan seteleitä. Monet voimaloista tuottavat nyt sähköä polttamalla käytöstä poistuneita yuanin seteleitä.

Tänä vuonna Yanchengin kaupungin voimaloissa on palanut seteleitä jo yli 1.800 tonnin painosta. People’s Daily Online -sivustolla arvellaan, että mikäli raha olisi ollut arvossaan polttohetkellä, olisi Yanchengin voimaloissa palanut rahaa jo 25,7 miljardin edestä.

Joka kuukausi Biomass Power Co. silppuaa käytöstä poistettuja vanhentuneita ja vahingoittuneita seteleitä ja tekee niistä brikettejä polttamista varten. Seteleiden polttaminen on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi tuottaa energiaa, sillä seteleiden polttaminen on ympäristölle turvallisempaa kuin hiili.

Voimalat höydyntävät seteleistä jääneen tuhkan valmistamalla siitä tiiliä. Seteleiden polttamisen myötä ilmansaastehaitat ovat vähentyneet. Yanchengin kaupunki ei ole ainoa laatuaan vaan myös muut Kiinan suurkaupungeista ovat vähentäneet hiilen polttamista tuhoamalla vanhoja seteleitä.