1 000 vuotta vanha aarre löytyi pellosta Tanskassa – 550 hopeakolikkoa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saduissa ja piirretyissä maasta löytyy usein jos jonkinlaisia aarteita, mutta sellaista sattuu ajoittain myös tosielämässä. Tuorein tapaus sattui Tanskassa, jossa pellosta löydettiin arviolta jopa 1.000 vuotta sitten haudattu aarre.

Vuosiin 975 – 1014 jälkeen Kristuksen ajoittuva hopea-aarre sisälsi peräti 550 hopearahaa ja lisäksi myös koruja. Useista eri maista peräisin olevat kolikot löytyivät Omøn saarella sijaitsevalta pellolta, kun arkeologian harrastaja Robert Hemming Poulsen oli asentamassa maahan valokuitua.

Eräs maanviljelijä kertoi löytäneensä pellostaan vanhan näköisen vääntyneen hopeasormuksen, jolloin Poulsen ryhtyi tutkimaan löytöpaikkaa tarkemmin metallinpaljastimella. Museum Vestsjælland on nyt julkaissut aarteesta valokuvia.

Museum Vestsjælland
Museum Vestsjælland