Miehet paljastivat: Pitkähiuksiset naiset seksikkäimpiä!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pitkähiuksiset naiset ovat miesten mielestä puoleensavetävämpiä kuin lyhythiuksiset naiset, väittää Etelä-Bretagnen yliopiston teettämä tutkimus. Kyselyiden ja kokeiden perusteella on selvinnyt, että pitkähiuksiset naiset olivat miesten mielestä kaikista seksikkäimpiä.

Tutkimuksen tulokset on julkaistu Scandinavian Journal of Psychology -ammattijulkaisussa. Naisten viehättävyyttä testattiin muun muassa kadulla suoritetulla sosiaalisella kokeella. Kokeessa naisten tehtävänä oli kävellä kadulla ja pudottaa vahingossa hanskansa maahan.

Yksinkertainen testi osoitti, että miehet nostivat hanskat maasta ja ojensivat ne naiselle erityisesti silloin, jos naisella oli pitkät hiukset. Kokeeseen osallistui naisia, joilla oli lyhyet, keskipitkät ja pitkät hiukset. Tulosten perusteella miehet lähestyivät pitkähiuksisia naisia yli puolet useammin kuin muita.

Tutkijoiden mukaan miehet haluavat lisääntyä pitkähiuksisten naisten kanssa, sillä pitkähiuksisuus on merkki terveydestä ja hyvistä geeneistä. Pitkät hiukset myös kielivät feminiinisyydestä ja se oli miehistä seksikästä. Tutkimuksessa pitkät hiukset olivat pituudeltaan olkapään ylittävät hiukset. Tutkijoiden tekemät johtopäätökset perustuivat kokeisiin, aiempiin tutkimuksiin ja erilaisiin kyselyihin.