Erikoinen merietana huuhtoutui rannalle – kaunis mutta vaarallinen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rannoille huuhtoutuu toisinaan merten syvyyksien asukkaita, jotka aiheuttavat hämmästystä niiden erikoisen ulkonäön vuoksi. Nyt verkossa on levinnyt Lucinda Fryn Facebookissa jakama video, jolla esiintyy harvoin nähty merietanalaji.

Queenslandin Broadbeachilla kuvatulla videolla esiintyvä sininen otus on glaucus atlanticus -lajin edustaja. Nilviäinen on kooltaan pieni ja kauniin sinisen värinen, mutta potentiaalisesti hengenvaarallinen.

Smithsonian-lehden mukaan glaucus atlanticusit käyttävät ravinnokseen muun muassa myrkyllisiä portugalinsotalaiva-polttiaiseläimiä. Merietanat pystyvät varastoimaan portugalinsotalaivojen hermomyrkkyä omaan kehoonsa ja käyttämään sitä itse saalistajia vastaan.

Came across this odd critter at Broadbeach today. It's a Glaucus Atlanticus.

Julkaissut Lucinda Fry 12. marraskuuta 2015