Työpaikkailmoitus: ”Vastaanottovirkailijan työ on naiselle”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nykyään tasa-arvo miesten ja naisten kesken on asia, jonka puolesta monet puhuvat. Varsinkin työelämässä naiset eri aloilla saattavat edelleen joutua todistelemaan omaa pätevyyttään, minkä vuoksi erään yrityksen työpaikkailmoitus pisti toimittajan silmään.

Tech Insider -lehdessä työskentelevä Caroline Moss näki LinkedIn-sivustolla työpaikkailmoituksen, joka sai hänet pyörittelemään silmiään. Vestra Inet haki itselleen työntekijää, ja listasi asiallisesti työnhakijalta odotetut ominaisuudet ja vaatimukset ilmoituksessaan. Yksi haluttu ominaisuus oli se, että hakija olisi nainen.

Vestra Inet on vaatimuslistansa lopuksi todennut, että avoimen paikan koskiessa vastaanottovirkailijan paikkaa, naispuoliset hakijat ovat etusijalla. Viimeinen lause on saanut monet naiset tuohtumaan ilmoituksesta sen vuoksi, että yrityksen mukaan vastaanottovirkailijan tehtävä sopisi automaattisesti paremmin tai yksinomaan naispuoliselle henkilölle.