Mies varasti aivot – myi ne eBayssa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

23-vuotias David Charles on jäänyt kiinni poliisille tehtyään todella erikoisen varkauden. Nuori mies päätyi varastamaan ihmisten kudosnäytteitä ja lasipurkissa säilytettyjä aivoja Indiana Medical History Museum -nimisestä lääketieteellisestä museosta ja myi ne eteenpäin verkossa.

Indianapoliksessa asuva David Charles teki erikoisen varkauden murtautuessaan lääketieteelliseen museoon sisään. Charles otti museosta mukaansa muun muassa lasipurkissa säilytettyjä aivoja, jotka hän sen jälkeen myi eteenpäin eBayssa. Murtovarkaus ei ollut Charlesin ensimmäinen vaan mies oli tehnyt samaiseen museoon useamman keikan.

Charles on murtautunut museoon monta kertaa ja vienyt mukanaan erilaisia näytteitä ihmiskudosta ja useita lasipurkeissa säilytettyjä ihmisaivoja, jotka hän on myynyt eteenpäin. Nyt noin 80 näytteen varastamisen jälkeen mies jäi viimein kiinni ja sai The Guardian -lehden mukaan vuoden kotiarestia ja kaksi vuotta ehdollista vankeutta rangaistuksena teostaan.