Wu-Tang Clanin levy maailman kallein – ainoa kappale myytiin miljoonilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman legendaarisimpiin hiphop-kokoonpanoihin lukeutuva Wu-Tang Clan nauhoitti taannoin Once Upon A Time In Shaolin -nimisen albumin. Levyä julkaistiin ainoastaan yksi kappale, joka asetettiin huutokaupattavaksi Paddle8-sivustolle.

Once Upon A Time In Shaolin -levy on nyt myyty amerikkalaiselle keräilijälle. Forbes-uutistoimiston mukaan kauppojen yksityiskohdista ollaan oltu vaitonnaisia.

Levyn myyntihinnan kerrotaan kuitenkin nousseen miljoonien dollareihin. Huutokaupan mukaan kyseessä on kuitenkin kaikkien aikojen kalleimmalla hinnalla myyty levy. Stara kertoi taannoin kuinka yhtyeen keulahahmo RZA oli paljastanut albumista tehdyn useita tarjouksia, joista korkein on viisi miljoonaa dollaria.

Tuntemattomana pysyvä keräilijä osti levyn jo toukokuussa, mutta kauppoihin liittyvien sopimusten viimeisteleminen vei useita kuukausia. Levyn ostaja ei saa lain mukaan tehdä siitä minkäänlaisia kopioita, fyysisiä tai digitaalisia, seuraavaan 88 vuoteen.

Once Upon A Time In Shaolin -levyn huutokaupassa ostava voi kuitenkin soittaa levyä muille esimerkiksi DJ-keikkojen ja kuuntelusessioiden yhteydessä. Taiteilija Yahyan suunnittelemissa, käsin hopeasta ja nikkelistä valmistetuissa kansissa oleva levy oli hetken aikaa kuuneltavissa gallerioissa, museoissa ja keikkapaikoissa ympäri maailmaa ennen päätymistä huutokaupattavaksi.