Korppi oppi puhumaan – osaa toistaa jo useita sanoja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Afrikassa elevät valkoniskakorpit ovat tutkitusti yksiä maailman älykkäimpiä lintuja. Ne ovat nopeita oppimaan uusia taitoja ja ne ovat eteviä työkalujen käyttäijä. Netissä on äskettäin julkaistu video valkoniskakorpista joka on oppinut lausumaan sanoja.

Videolla linnun kouluttaja toistaa sanoja ja korppi toistaa ne perässä. Hämmästyttävintä videossa on se, että korppi toistaa sanat ihmismäisellä äänensävyllä. Korpin toistamat sanat eivät kuulosta linnun ääneltä.

Kouluttajan mukaan linnut ovat älykkäitä mutta sitäkin itsepäisempiä. Videolla näytetään muutamia pieleen menneitä ottoja, joissa korppi puhuu omiaan eikä kuuntele kouluttajaansa. Herkkujen toivossa korppi kuitenkin lopulta suostuu toistamaan sanat kouluttajansa esimerkin mukaisesti.