Salama iski suoraan autoon – raju isku tallentui videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Autot, joissa on umpinainen metallikori, kuuluvat ulkona parhaimpien suojapaikkojen joukkoon ukkosen yllättäessä. Autojen ja asuntovaunujen metallikuori estää sähkövirtaa tunkeutumasta auton sisälle, mutta suojausvaikutusta heikentävät kuitenkin isot ikkunat ja leveä tuulilasi.

Nyt YouTube-videolla nähdään uskomaton tilanne, joka tallentui Australian Melbournessa erään kuskin kojelautakameraan. Toinen kuski pystyy kameransa avulla tallentamaan vain muutamien metrien päästä tilanteen, kun salama yllättäin iskee suoraan risteystä ylittävän auton takaosaan.

Videolla näkyy, miten nopeasti ja voimakkaasti salama iskee autoon. Auto ehtii salaman alta pois juuri sen verran, että salama osuu vain auton takaosaan ja vahingoittaa hieman auton takapuskuria. Vieressä olevista katuvaloista ja tolpista huolimatta salama osuu terävästi liikkuvaan autoon, mikä on melko epätavallista. Onneksi autolle ja matkustajille ei näytä kuitenkaan käyvän kuinkaan.