Söisitkö ihmislihaa pakon edessä? Näin Mars-kandidaatit vastasivat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Netissä on hiljattain julkaistu haastatteluvideo, jossa Mars One -hankkeen kandidaatit vastasivat kannibalismiin liittyvään kysymykseen. Lyhyellä haastatteluvideolla kandidaatit kertoivat, mitä mieltä he ovat kannibalismista ja voisivatko he syödä toisen ihmisen selviytyäkseen Marsissa.

Kandidaatit olivat yhtä mieltä siitä, että kannibalismi olisi väärin. Monet heistä kertoivat, etteivät he voisi syödä kollegoitaan, ellei joku heistä olisi menehtynyt luonnollisista syistä ja sen avulla he voisivat selviytyä Marsissa. Yksi kandidaateista kertoi, että hän haluaisi tietää miltä ihminen maistuu, muttei hän söisi työtovereitaan vaikka tilanne niin vaatisi.

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva Adriana vastasi, että hänelle olisi kunnia, jos hän voisi auttaa ihmisiä Marsissa kuolemansa jälkeen. Nainen sanoi, että hänestä olisi hienoa, että hän voisi luovuttaa elimiä tai ruumiinsa osia niitä tarvitseville.

Toisin sanoen Adrianaa ei haittasi vaikka hänet syötäisiin jos hän menehtyisi. Alankomaista alkunsa saaneen Mars One -hankkeen päämääränä on asuttaa Mars. Ensimmäinen miehitetty Mars-lento tapahtuu näillä näkymin vuonna 2014.

Lennoille valituille henkilöille järjestetään kahdeksan vuoden koulutus, johon sisältyy lääketieteen ja insinööritaitojen opiskelua. Valitut koulutetaan myös viljelemään oma ruokansa. On toivottavaa, etteivät henkilöt kohtaa Marsissa tilannetta, jossa heidän pitäisi harkita kannibalismia yhtenä vaihtoehtona.