3 avainta parempaan elämään: ”Tieto, oppiminen ja kokemukset”

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kukaan ei voi suojella lapsiaan maailman tappiin saakka. Voimme kuitenkin antaa heidän elämäänsä mukaan eväät, joiden avulla he selviytyvät paremmin. Loput jokaisen pitää opetella itse. Oppiminen kestää koko elämän. Jos menettää uteliaisuuden ja halun kehittyä, jää pakoilleen.

Osa ihmisistä elää rutiineille, he tekevät samaa työtä koko ikänsä, saunovat joka lauantai samaan aikaan, syövät aina samoja ruokia ja matkustavat aina samaan paikkaan lomalle. Uuden opetteleminen saattaa pelottaa.

Tieto on arvokasta. Uusien asioiden oppiminen tekee älykkääksi, nostaa elintasoa ja tekee elämisen helpommaksi. Kokemukset ruokkivat ja rikastuttavat mieltä. Ikuiset oppijat näkevät mahdollisuuksia kaikkialla. He tiedostavat oman halunsa oppia ja kehittyä paremmaksi.

Uusia asioita voi oppia monella eri tavalla. Joku voi oppia virheistään, toinen oppii suurten muutosten kautta. Historia on mennyt eteenpäin ainoastaan uusien asioiden avulla. Albert Einstein, Henry Ford ja Abraham Lincoln olivat miehiä, jotka halusivat oppia jatkuvasti uutta.

– Elä niin kuin kuolisit huomenna. Opi niin kuin eläisit ikuisesti, sanoi myös Mahatma Gandhi.

Uusien asioiden oppiminen ei välttämättä tarkoita työlästä koulutusprojektia tai tietokirjoihin uppoutumista. Avoimella mielellä liikkuessa voi nähdä jatkuvasti uusia asioita edessään. Ikuiset oppijat ympäröivät itsensä samanhenkisillä ihmisillä. Oppiminen on elämäntyyli.