Kiinalainen matkustajakone Comac ARJ21 otettiin käyttöön

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinalaiset ovat jo pitkään yrittäneet kehittää omaa matkustajakonettaan, jolla voitaisiin tyydyttää valtavan maan alati kasvavaa kysyntää. Nyt kiinalaiset ovat viimein saaneet aktiivikäyttöön ensimmäisen oman matkustajakoneensa, kun ensimmäinen Comac ARJ21 aloitti kaupalliset lentonsa.

Sunnuntaina ensimmäisen reittilentonsa tehneessä Comac ARJ21 -lentokoneessa on paikat 90 matkustajalle ja sillä operoi toistaiseksi vain halpalentoyhtiö Chengdu Airlines, josta lentokonetta valmistava Comac omistaa 48 prosenttia. Shanghaissa valmistettu lentokonemalli saa mahdollisesti myöhemmin seuraa vielä C919-mallista, jos kaikki menee hyvin ja lentokone osoittautuu luotettavaksi.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash