Suomea edustetaan Miss Maailma -kisoissa pilailupuodin asussa!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kansainvälinen Miss Maailma -kauneuskilpailu käydään tänä vuonna Kiinassa 12. joulukuuta. Suomalaista kauneutta kilpailussa tulee edustamaan Miss Suomen 1. perintöprinsessa Carola Miller, joka esiintyy kilpailun kansallispukuosiossa YLE Uutisten mukaan pilailupuodin lapinpuku yllään.

23-vuotias Miller ei ole saanut mukaansa aitoa Enontekiön saamenpukua vaan hän tulee edustamaan Suomea pilailupuodin 50 euron arvoinen feikkipuku yllään. Suomen misseistä vastaava Linda Ahonen oli kommentoinut Yle Sápmi -uutisille, että kaunotar päätti itse pukunsa ja halusi mielummin pilailupuodin version aidon puvun sijaan.

Carola Miller ei ole ainut, joka on edustanut Suomea pilailupuodin puvussa. Perintöprinsessa Susanna Laine edusti vuonna 2005 Suomea myös feikkilapinpuvussa. Saamelaiset kokevat pilailupuotien asut heidän kulttuuriaan loukkaavina asuina, minkä vuoksi he ovat jo monta kertaa puuttuneet asiaan ja yrittäneet saada missien ylle aidot puvut kansainvälisiin kilpailuihin.