Vangit lyhentävät tuomioitaan joogaamalla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Intiassa Yerawadan vankilan vangeille on tarjottu mahdollisuutta lyhentää tuomiotaan suorittamalla joogakurssin. Kokeilu on osoittautunut suosituksi, sillä kesäkuusta lähtien yli 500 vangille on opetettu joogaamista.

Vankien tehtävänä on opetella joogaa ja lopulta heidän taidot testataan koetilanteessa. Mikäli vangit suoriutuvat kokeesta, heidän vankeustuomiotaan lyhennetään jopa kolmella kuukaudella. Indian Express -lehden mukaan joogaaminen on tehnyt vangeista rauhallisempia ja positiivisempia.

Kokeiluun osallistunut vankila valittiin sillä perusteella, että Yerawadassa on taannoin ollut vankina itse Mahatma Ghandhi. Joogakokeilu aloitettiin kansainvälisenä joogapäivänä kesäkuussa ja pian vangit ovat valmiina kokeisiinsa. Jää nähtäväksi sovelletaanko joogakokeilua jatkossa myös muissa intialaisissa vankiloissa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat