Huvipuisto Wasalandia suljetaan

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasaan vuonna 1988 avattu huvipuisto Wasalandia suljetaan heikkojen kävijämäärien takia. Asiasta uutisoineen Pohjalainen-lehden mukaan huvipuisto ei aukea kävijöille enää ensi kesänä. Viime kesänä Wasalandiassa kävi vain 26.000 asiakasta, kun samaan aikaan esimerkiksi Särkänniemessä oli 494.000 kävijää.

Wasalandian omistaa nykyisin espanjalainen Aspro Ocio, joka omistaa Suomessa myös muun muassa Puuhamaan. Alunperin Wasalandian omisti Vaasan Kaupunki ja sitä pyöritti Vaasan Matkailu. 1990-luvun puolivälissä Wasalandiassa järjestettiin myös runsaasti erilaisia yleisötapahtumia, kuten muun muassa Rantarock-festivaalia.

Wasalandia on kärsinyt talouden taantumasta, mutta Staran tietojen mukaan ylivoimaisesti suurin isku oli Vaasan ja Uumajan välisen laivaliikenteen alasajo. Laivamatkustajat sekä Suomesta että Ruotsista olivat merkittävä osa kävijäkuntaa, eikä kävijäkatoa onnistuttu paikkaamaan suomalaisilla matkailijoilla. Nykyinen laivaliikenne ei enää riittänyt palauttamaan kannattavuutta.