Ikävä pelko toteutumassa: ”Haluaisimme kloonata ihmisiä”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinan Tianjiniin on rakenteilla maailman suurin kloonaustehdas. Stara uutisoi hiljattain valtavasta laboratoriosta, jossa aiotaan tulevaisuudessa kloonata kotieläinten lisäksi lemmikkejä. Kloonitutkimuksiin ja kloonauksiin erikoistunut Boyalife Group on ilmoittanut, että myös ihmisten kloonaus on mahdollista.

Boyalife Groupin johtaja Xu Xiaochun totesi, että tehtaalla voisi kloonata muun muassa kilpahevosten, palvelukoirien ja lemmikkien lisäksi ihmisiä. Siihen tarvittava teknologia on kehitetty jo aikoja sitten. Xun mukaan ainoa ongelma ihmisten kloonaamisessa on nykyihmisten asenteet. Hänen mukaansa maailma ei ole vielä asenteiltaan valmis ihmisklooneihin.

Daily Mail -lehden mukaan tutkijat odottavat innolla päivää, jolloin ihmisten kloonaaminen saa hyväksynnän. Xun mukaan Boyalife Groupin kloonaustehdas olisi paras valinta kloonaamisen suorittamiseen, sillä hänen mukaansa ei ole edistyneempää tutkimuslaitosta kuin heidän tehtaansa. AFP-sivuston mukaan Boyalife Group vakuuttaa, ettei ihmisten kloonaamisesta ole suoritettu tutkimuksia, koska ne ovat kiellettyjä. Aika näyttää, saavatko tutkijat koskaan lupaa kloonata ihmisiä.