Kohuväite: ”WhatsApp sensuroi käyttäjien linkkejä!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

WhatsAppin kaltaiset pikaviestipalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosien aikana. Nyt Mashable uutisoi havainnosta, joiden mukaan Facebookin omistama WhatsApp olisi estänyt suoran pääsyn kilpailevaa sovellusta koskeviin linkkeihin.

Reddit-sivuston käyttäjät alkoivat epäillä, etteivät Telegram-sanan sisältävät hyperlinkit toimi WhatsAppissa. Epäilykset paljastuivat pian oikeiksi, kun eräs sivuston käyttäjistä löysi WhatsAppin Android-versiosta sanan sisältävien linkkien klikkaamisen tai kopioimisen estävän koodirivin.

Vastaavaa koodiriviä ei löydy sovelluksen iOS-versiosta, ja tänään Staran testissä Telegramin linkit toimivatkin normaalisti iOS-laitteesta toiseen.

Telegram Messenger on WhatsAppin tapaan älylaitteille tarkoitettu viestintäsovellus. Sovelluksella on jo yli 62 miljoonaa kuukausittaista kävijää, kun taas WhatsAppilla niitä on noin 900 miljoonaa. Mashable-sivuston mukaan Telegram kertoo palvelunsa olevan WhatsAppia turvallisempi.