Koirien hamstraaja menehtyi – poliisia odotti karmiva näky

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

65-vuotias Arkansasissa asuva nainen rakasti koiria. Nainen oli tunnettu alueella koirien hamstraamisesta ja hänen pihamaaltaan onkin löydetty yli sata koiraa. Nainen oli yllättäin menehtynyt, jolloin poliisit olivat tehneet talosta karmaisevan, mutta odotetun löydön.

Poliisien löytäessä naisen ruumiin he olivat huomanneet, että aliravitut koirat olivat syöneet häntä. Pihalla oli kymmeniä aggressiivisia koiria, jotka olivat selvästi joutuneet elämään vähällä ravinnolla ja olivat sen lisäksi todella sairaita.

Koirat olivat lisääntyneet keskenään eikä niitä oltu rokotettu, minkä vuoksi useita kymmeniä jouduttiin lopettamaan. Koirien tarkkaa määrää ei ole tiedossa, mutta eläintenpelastuslaitos toivoo kuitenkin löytävänsä pihamaalta rauhallisempia ja terveempiäkin yksilöitä, jotka pystyttäisiin vielä kuntouttamaan ja hoitamaan adoptiokuntoon.

Nainen on hamstrannut koiria jo jonkin aikaa. Häneltä on aiemmin otettu huostaan 103 koiraa. Koirat ovat lisääntyneet pihalla keskenään nopeasti, jolloin tilanne on karannut naisen hallinnasta. Huffington Post -lehden mukaan Yhdysvalloissa puututaan vuosittain 900 – 2.000 tapaukseen, jotka liittyvät eläinten hamstraamiseen.