Syytön mies virui 15 vuotta vankilassa – DNA-todiste vapautti viimein

Viihdeuutiset · Annika Kela

Washingtonilainen Donovan Allen on vapautumassa vankilasta 15 vuotta kestäneen vääryyden jälkeen. Äitinsä murhasta tuomittu Allen on osoittautunut syyttömäksi rikospaikalta otettujen DNA-näytteiden perusteella.

Allen oli 18-vuotias, kun hänen äitinsä Sharon Cox murhattiin kylmäverisesti vuonna 2000. Donovania pidettiin murhan pääepäiltynä ja viranomaiset hiillostivat häntä kuulusteluissa. Yli 14 tuntia kestänyt kuulustelu tuotti lopulta tulosta, sillä 18-vuotias Donovan murtui ja hän tunnusti murhan, jota hän ei ollut oikeasti tehnyt.

Washingtonin oikeustieteellisen yliopiston opiskelijat kiinnostuivat Allenin tapauksesta ja Innocence Project Northwest -hyväntekeväisyysorganisaation asianajajat vaativat, että Donovanin tapauksen DNA-näytteet tarkistettaisiin. Selvisi, että mies oli syytön ja murhan takana oli Sharonin veljenpoika Brian Del Kitts.

The Republic -sivuston mukaan Allen on yksi niistä onnekkaista, jonka kohdalla oikeus on viimein toteutunut. Allenin arvellaan saavan väärästä tuomiostaan korvauksia satojen tuhansien dollareiden edestä. Rahallinen korvaus ei tule kuitenkaan koskaan korvaamaan menetettyjä vuosia.