Luontoäiti sekaisin! Kaliforniassa kylmempää kuin Alaskassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmastonmuutos voi vaikuttaa rajusti myös paikallisten ja yksittäisten lämpötilojen muutoksiin. Tämä on saatu kokea nyt Yhdysvaltojen Kaliforniassa, joka tunnetaan perinteisesti aurinkorannoistaan ja aurinkoisesta säästään.

Pohjois-Kaliforniassa sijaitsevassa Alturasin kaupungissa mitattiin sunnuntain vastaisena yönä -1 fahrenheitiä, eli 19,5 astetta pakkasta. Sääpalvelu NWS Sacramento huomasi, että viikonloppuyön lämpötila oli huomattavasti kylmempi kuin Pohjois-Alaskassa sijaitsevassa Barrow’n kaupungissa.

Napapiirin tuntumassa sijaitsevassa Barrow’ssa mitattiin nimittäin samana yönä ainoastaan 16 celsiusastetta pakkasta, eli 3 fahrenheitia, Los Angeles Times uutisoi. Sääpalvelu julkaisi havainnostaan kuvan Twitteriin. Ilmastonmuutos on vaikuttanut myös Suomen sääoloihin, sillä maassamme eletään parhaillaan keskimäärin tavanomaista lauhempaa kautta, ja voimme vain haaveilla samanlaisista pakkaslukemista.