Luontoäiti sekaisin! Kaliforniassa kylmempää kuin Alaskassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmastonmuutos voi vaikuttaa rajusti myös paikallisten ja yksittäisten lämpötilojen muutoksiin. Tämä on saatu kokea nyt Yhdysvaltojen Kaliforniassa, joka tunnetaan perinteisesti aurinkorannoistaan ja aurinkoisesta säästään.

Pohjois-Kaliforniassa sijaitsevassa Alturasin kaupungissa mitattiin sunnuntain vastaisena yönä -1 fahrenheitiä, eli 19,5 astetta pakkasta. Sääpalvelu NWS Sacramento huomasi, että viikonloppuyön lämpötila oli huomattavasti kylmempi kuin Pohjois-Alaskassa sijaitsevassa Barrow’n kaupungissa.

Napapiirin tuntumassa sijaitsevassa Barrow’ssa mitattiin nimittäin samana yönä ainoastaan 16 celsiusastetta pakkasta, eli 3 fahrenheitia, Los Angeles Times uutisoi. Sääpalvelu julkaisi havainnostaan kuvan Twitteriin. Ilmastonmuutos on vaikuttanut myös Suomen sääoloihin, sillä maassamme eletään parhaillaan keskimäärin tavanomaista lauhempaa kautta, ja voimme vain haaveilla samanlaisista pakkaslukemista.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat