Lapsia kieritellään lehmän lannassa – tuo hyvää onnea!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Intiassa on melko kummalliselta kuulostava tapa, jossa pieniä lapsia kastetaan lehmän lantaan. Lannan avulla lapsen uskotaan elävän terveempänä ja säästyvän erilaisilta taudeilta. Lantaan kastamisella uskotaan myös turvaavan lapselle hyvä onni.

Traditio on jo vuosisatoja vanha perinne, jota harjoitetaan Intiassa Betul-nimisessä kylässä Madhya Pradeshissa. Ihmiset uskovat, että lapsen pyöritteleminen ja kierittäminen haisevassa kasassa lehmän lantaa tuo lapselle hyvää onnea ja terveen elämän ilman sairauksia.

Moni voisi ajatella lehmän lannan olevan hyvin likaista ja bakteerista, mutta kylän asukkaat pitävät lehmän lannan puhtauden olevan juuri se asia, mikä tuo heidän lapselleen hyvää onnea. Lannassa pyörittelemisen traditio suoritetaan Mirror-lehden mukaan aina diwalin, eli valojen juhlan, jälkeisenä päivänä.