Nainen, vältä näitä asentoja – aiheuttavat selkä- ja niskakipuja

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kiropraktikot ja fysioterapeutit kehottavat naisia kiinnittämään entistä enemmän huomiota ryhtiinsä, sillä selkäkivut ja niska- sekä hartiaseudun kivut ovat naisten keskuudessa todella yleisiä. British Chiropractic Association on julkaissut tutkimustietoa siitä, miten naisen ryhti vaikuttaa mahdollisiin selkäkipuihin tai niiden syntymiseen.

BCA on julkaissut sivuillaan havainnollistavan kuvan naisille tyypillisistä erilaisista seisomisasennoista. Naiset ovat usein kurvikkaita, minkä vuoksi väärässä asennossa oleva selkäranka alkaa aiheuttamaan monille kiputiloja niskassa, hartioissa ja selässä.

Ryhdissä tärkeintä olisi pystyä säilyttämään selkärangan luonnollinen notko. Etenkin rintavilla naisilla on taipumusta isojen rintojen vastapainoksi kaartaa selkäänsä ja hartioitaan taaksepäin. Pitkät naiset kävelevät usein hartiat sisäänpäin käännettyinä ja osa naisista työntää sekä lantiotaan että hartioitaan eteen. Kaikki edellämainitut asennot tuottavat naisilla kiputiloja.

Selkäkivut alkavat naisilla tutkimuksen mukaan jo noin 34-vuotiaana. Tutkimuksessa yli puolet päätään eteenpäin työntävistä naisista kärsi niskakivuista, ja heistä 29 prosenttia kertoi kärsivänsä niska- ja selkäkivuista päivittäin. Kiropraktikoiden mukaan naiset tietävät vartalomallinsa melko hyvin, mutta myös sivuprofiilin mallin tunteminen on tärkeää varsinkin silloin jos erilaisia kiputiloja ilmenee.