Ylipainoinen taapero ihmetyttää lääkäreitä – perinnöllinen sairaus?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Puolitoistavuotias tyttö kärsii erikoisesta sairaudesta, jonka vuoksi hänellä on poikkeuksellisen hyvä ruokahalu. Lääkärit eivät tiedä, mikä lapsella tarkalleen on, mutta tyttö on lihonut syntymästään lähtien nopeasti ja painaa jo kouluikäisen lapsen verran.

Aliya Saleem painoi syntyessään neljä kiloa. Tytöllä on aina ollut hyvä ruokahalu, joka on kasvanut pienen ajan sisällä hallitsemattomaksi. Tyttö on lihonut nopeasti syntymänsä jälkeen ja jatkaa kasvuaan ilman, että lääkärit tietäisivät mikä hänellä tarkalleen ottaen edes on.

Aliya painaa jo yli 24 kiloa, joka on noin neljä kertaa enemmän kuin hänen pitäisi painaa ja vastaa seitsemänvuotiaan lapsen painoa. Kyltymättömän ruokahalunsa vuoksi lapsi syö suuria määriä. Lääkäri Bhavya Kumar epäilee, että kyseessä on jokin perinnöllinen sairaus, koska myös Aliyan yksi sukulainen on aikoinaan menehtynyt nuorena samanlaisen painonnousun seurauksena.