Formulakisa ilman kuljettajia – Formula E Roborace ihmetyttää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tietokoneohjelmien ohjaamat kuskittomat robottikilpa-autot tekevät tuloaan. Suunnitelmien mukaan ensimmäiset Roborace-kilpailut olisi tarkoitus käydä Formula E -sarjan kisakautena 2016-2017. Formula E -sarjan toimitusjohtaja Alejandro Agag kertoi, että Roborace-kisojen tarkoituksena on toimia kisalämmittäjänä Formula E-kisoille.

Roborace-kisassa nähdään näillä näkymin kymmenen tiimiä, jotka ovat kehittäneet tekoälyllisen tietokoneohjelman, joka ohjaa heidän kisa-autoaan. Kuskittomia autoja ei siis ohjaa ihminen, vaan tietokoneohjelma. Kymmenen tiimiä ovat valmistelleet autoilleen ohjelman, jonka avulla he uskovat voittavansa kisan.

Kisan käynnistyttyä voitto on täysin kiinni tietokoneohjelmista, eivätkä tiiminjäsenet voi ohjata autoja etänä. Alejandro Agagin mukaan Formula E ja Roborace ovat kilpa-autoilun uusi tulevaisuus. Hän uskoo Roborace-kisan menestykseen. Ihmiset odottavat jännityksellä ja mielenkiinnolla futuristisia robottiautokisoja, etenkin kun ne järjestetään Formula E -sarjan kisojen yhteydessä.