7 makuuhuonemokaa, jotka tuhoavat parisuhteen

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Psykoterapeuttina ja parisuhdeongelmien parissa työskentelevä Marcia Naomi Berger tietää, että moni suhde kaatuu nukkumisongelmiin. Hän listasi seitsemän yleisintä virhettä, joita kumppanit tekevät makuuhuoneessa. Onneksi nämä virheet voi korjata helposti.

Ensimmäinen pariskuntien nukkumiseen liittyvä helmasynti on se, että he menevät vuoteeseen eri aikoihin. Toisistaan eroavat unirytmit voivat ajaa kumppanukset kierteeseen, jossa toinen herää kun toinen käy nukkumaan. Erillään nukkuminen saattaa pahimmillaan aiheuttaa yksinäisyyden tunteita ja kumppanista tulee etäinen. Sängyssä vietetty aika on tärkeää, sillä kosketus ja läsnäolo vahvistavat suhdetta.

Mikäli ei huomioi nukkumassa olevaa kumppania omalla käyttäytymisellään, voi ajaa parisuhteen nopeasti kriisiin. Nukkuvaa puolisoa ei ole hyvä häiritä ainoastaan siksi, että pariskunnan rytmit eroavat esimerkiksi työvuorojen takia toisistaan. Silti, jos nukkumaan mennään samaan aikaan, kannattaa keskustella muutama sana rakkaan kanssa. Sängyssä voi nopeasti vaihtaa vaikkapa päivän kuulumisia. Tämä tapa lähentää suhdetta helposti, Berger kertoo Huffington Postille.

Älypuhelimet, televisiot tai tietokoneet eivät kuulu makuuhuoneeseen. Sängyssä olisi hyvä keskittyä kumppaniin koneen sijaan. Helpointa on jättää laitteet kokonaan makuuhuoneen ulkopuolelle. Psykoterapeutti kertoo myös joidenkin pariskuntien leikkaavan kynsiään sängyssä, mikä kuulostaa monen korvaan todella karmivalta tavalta. Hän muistuttaa, että sänky on pääasiassa seksiä ja nukkumista varten.

Seksistä saattaa tulla mörkö, jos sen harrastamista lykätään liian pitkäksi aikaa. Asiantuntija tietää pareja, joissa toinen osapuoli odottaa kumppanin nukahtamista tarkoituksella, että hänen ei tarvitsisi harrastaa seksiä. Asioista kannattaa keskutella ennen radikaaleja tekoja. Viimeinen ongelma liittyy riitelyyn. Vihaisena ei ole hyvä mennä nukkumaan, joten jonkinlainen sopu olisi hyvä löytää ennen nukahtamista.