Kauppaketjun joulumainoksesta somehitti – avaa kyynelkanavasi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalainen Edeka-kauppaketju on useina vuosina herättänyt kansainvälistä huomiota erikoisilla joulumainoksillaan. Tämänvuotinen mainosvideo on sosiaalisessa mediassa keräämiensä reaktioiden perusteella avannut ihmisten kyynelkanavia toden teolla.

Edekan tuore mainos pyrkii muistuttamaan ihmisiä perhejoulun viettämisen ja sukulaisten tapaamisen tärkeydestä. Elokuvamainen mainos alkaa melko viattomasti kohtaukselle, jossa vanhuksen lapset ilmoittavat etteivät pääse tänä vuonna hänen luokseen jouluksi.

Mikäli haluaa välttyä mainoksen juonekäänteiden paljastumiselta, kannattaa lukeminen keskeyttää tähän.Vanhuksen lapset saavat suru-uutisia, joiden mukaan heidän isänsä on menehtynyt. Lapset ja lapsenlapset kokoontuvat miehen kotiin.

Pian käy ilmi, että vanhus vain tekaisi kuolemansa saadakseen perheensä luokseen jouluksi. Edeka on pyrkinyt selkeästi herättämään huomiota ja vetoamaan ihmisten tunteisiin. Twitter-reaktioiden perusteella kauppaketju on onnistunut tässä erittäin hyvin.