Kilpikonnat jäivät junaraiteisiin jumiin – niille keksittiin ratkaisu

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Japanissa kilpikonnien hyvinvoinnin eteen on otettu isoja harppauksia rautateiden puolesta. Kilpikonnat jäivät jatkuvasti jumiin rautateiden väleihin ylittäessään junaratoja, minkä vuoksi niille päätettiin rakentaa oma radan alituspaikka.

West Japan Railway Company on kehittänyt Kobessa sijaitsevan Suma Aqualife Park -vesieläinpuiston kanssa yhdessä ratkaisun, jonka avulla kilpikonnien kuolettavat onnettomuudet junaradoilla pystytään jatkossa estämään tai ainakin vähentämään.

Yritykset rakensivat junaradan alle alitustunneleita, jotka ovat kilpikonnille tarpeeksi suuria. Alitustunnelit asennettiin RocketNews24-sivuston mukaan aiemmin tänä vuonna, ja niiden avulla jo noin kymmenen kilpikonnaa on tiedettävästi päässyt kulkemaan junaradan ali turvallisesti.