Putoaako leipä voideltu puoli alaspäin? Lapset selvittivät

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maitotuotteita valmistava Graham’s Family Dairy on halunnut pienten tutkijoiden avulla kokeilla, että putoaako paahtoleipä todella lattialle aina voilla sivelty puoli alaspäin. Tutkimustulokset olivat todella valaisevia ja itse prosessi näytti olevan myös lasten mielestä hauska.

Graham’s Family Dairy on pukenut perheen lapsille tiedemiesten takit päälle ja laittanut heidät tutkimaan myyttiä, jonka mukaan paahtoleipä putoaisi lattialle aina niin, että voideltu puoli osuu lattiaan. Tulokset kuitenkin osoittivat myytin vääräksi, sillä suurin osa leivistä putosi kuiva puoli lattiaa kohti.

Lapset voitelevat videolla 100 paahtoleipää ja heittelevät niitä innoissaan lattialle. Lapset kirjasivat tekemänsä havainnot kokeen aikana paperille. Yhteenvedosta kävi ilmi, että 69 prosenttia leivistä putosi kuiva puoli alaspäin ja lasten yllätykseksi vain 31 leipää putosi voideltu puoli alaspäin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat