Meksikolainen veistospuisto kuin unimaailma

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Meksikossa Xilitlan kunnassa sijaitsee puistoalue, joka muistuttaa kadonnutta paratiisia. Keskellä viidakkoa avautuvat mukulakivipolut saattavat kävijänsä surrealistiseen tunnelmaan. Unimaailman maisemat on ikuistettu myös videolle.

Mikäli haluaa matkata unenomaiseen ja epätodelliseen maisemaan, kannattaa kohteeksi valita Meksikossa sijaitsetseva arkkitehtuurin taidonnäyte. Xilitlan alueella sijaitseva Las Pozas -niminen puisto on täynnä kivipatsaita ja kaarisiltoja portaikkoineen ja vesiputouksineen. Paikka on uskomaton.

Postandfly-niminen kuvausyhtiö on taltioinut taiteilija Edward Jamesin tekemän kivimaailman videolle. Brittiläinen surrealisti on toteuttanut maiseman fantasiamaailman vaikutteita hyödyntäen.

Puisto sijaitsee 610 metriä merenpinnan yläpuolella, ja sen pinta-ala on 32 hehtaaria. James myi aikoinaan taidekokoelmansa rahoittaakseen puiston viiden miljoonan dollarin suuruiset rakennuskustannukset – eikä suotta. Puisto tarjoilee ennennäkemättömiä maisemia.