Metsästyskoira ampui omistajaansa – täysosuma käteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ranskassa lehtokurppia metsästämässä ollut 61-vuotias mies on joutunut erikoiseen onnettomuuteen. Miehen mestästyskoira ampui häntä vahingossa kiväärillä käteen. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun koira ampuu omistajaansa.

Ouest-France -julkaisu uutisoi metsästysonnettomuudesta, jossa kiväärin luoti osui miehen käteen ja kyynärvarteen. Hän oli juuri hetkeä aiemmin ampunut alas metsästämänsä lehtokurpan, ja jättänyt kiväärin nojaamaan lähistölle puuta vasten. Valitettavasti miehen innostunut metsästyskoira oli hypännyt kiväärin päälle ja laukaissut aseen.

Onneksi lähistöllä oli ollut toinen metsästäjien ryhmä, ja he olivat soittaneet apua miehelle. Osuman saanut metsästäjä toimitettiin sairaalaan. Hänen kerrotaan toipuvan onnettomuudesta.

Lokakuussa sattui hieman samankaltainen onnettomuus Yhdysvalloissa Indianassa. Tällöin Trigger-niminen koira oli vahingossa ampunut 25-vuotiasta omistajaansa. Washington Postin mukaan Yhdysvalloissa on tapahtunut vuoden 2004 jälkeen kymmenen onnettomuutta, jossa koira on ampunut omistajaansa. Yksi onnettomuuksista on johtanut kuolemaan.