Norjalaislehti julkaisi Joulupukin kuolinilmoituksen – pahoittelee vahinkoa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Norjalainen Aftenposten-lehti on hiljattain joutunut erikoisen pilan kohteeksi. Lehdelle oli nimittäin lähetetty tekaistu kuolinilmoitus, jossa kerrottiin Joulupukin menehtyneen. Toimitus julkaisi ilmoituksen lehdessään huomaamatta, että kyseessä oli vitsi.

Ilmoituksessa kerrottiin, että vuonna 1788 syntynyt Joulupukki oli nukkunut pois Nordkappissa, Norjan pohjoisimmassa osassa. Miehen muistotilaisuus tultaisiin järjestämään pienessä kappelissa Napapiirillä.

Metro-lehden mukaan Aftenposten huomasi tekemänsä virheen liian myöhään. Lukijat ovat olleet ilmoituksesta tuohtuneita ja monet heistä ovat olleet toimitukseen yhteydessä. Aftenposten on julkisesti pyytänyt anteeksi tekemäänsä virhettä.