Lihansyöjiä hemmotellaan – lihaisat synttärikakut tulevat!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Otsikoihin on noussut runsaasti uutisia lihan syömisen vaaroista. Lihansyöntiä ja eläinproteiinien nauttimista on verrattu epäterveellisyysasteikolla jopa tupakoimiseen. Tuorein syntymäpäivävillitys kylvää kauhua kasvissyöjien keskuudessa.

Japanilaiset synttärisankarit ovat julkaisseet sosiaaliseen mediaan kuvia synytymäpäiväkakuistaan. Kakut ovat kauniisti koristeltuja, mutta tarkempi tarkastelu osoittaa, että ne on valmistettu lihasta. Kuvissa on leikkelelautasia, lihakakkuja ja pihviruusuja.

Osa lihansyöjien unelmaleivoksista on valmistettu kotioloissa, mutta RocketNews24-sivuston mukaan annoksia voi tilata myös muutamasta japanilaisesta ravintolasta. Japanilaista ruokakulttuuria on pidetty kautta aikojen korkealaatuisena ja terveellisenä. Lihansyönti oli maassa kiellettyä modernille ajalle saakka.