Video paljastaa: Näin peniksestä tehdään vagina

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

European Society of Urology on julkaissut netissä animaatiovideon sukupuolen korjausleikkauksesta. Videon tarkoituksena on tarjota tietoa aiheesta kiinnostuneille ja leikkausta harkitseville.

Monilla ihmisillä on nimittäin korjausleikkauksesta vääränlainen käsitys. Daily Mail -lehden mukaan leikkauksesta julkaistu video on selkeä ja siinä kerrotaan vaiheittain leikkauksen etenemisestä ja vaiheista. Siitä huolimatta video on osoittautunut vaikeaksi katselukokemukseksi yllättävän monille.

Videolla näytetään, kuinka leikkaus tehdään oikeaoppisesti. Ennen sukupuolenkorjausleikkausta potilaita haastatellaan ja heille tehdään psykologinen testi. Animaatiovideo on tehty Tübingenin yliopiston toimesta.

Tutkijat ovat perehtyneet videota tehdessä 24 sukupuolekorjausleikkaukseen. Tutkijoiden mukaan leikkaukset ovat olleet menestystarinoita. Jokainen potilas on leikkauksen jälkeen nauttinut seksielämästään ja kaikki potilaat kertoivat kokeneensa orgasmin. Yliopistollisen sairaalan urologit ovat siis tehneet erinomaista työtä.