Tästä syystä kannattaa lukea käyttöehdot – vaatteet lähtivät päältä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suurin osa ihmisistä hyväksyy esimerkiksi verkkopalvelujen ja älylaitteiden sovellusten käyttöehdot lukematta niitä tarkemmin. Pieneen pränttiin tutustumattomat käyttäjät saattavat pahimmassa tavassa luopua monista kuluttajien perusoikeuksistaan puhtaasti oman laiskuutensa vuoksi.

Youtube-koomikko Jena Kingsleyn tuore video osoittaa, miksi käyttöehtojen lukeminen kannattaa aina. Videolla nainen lupaa tavallisille kaduntallaajille ilmaisia iPadeja, kunhan he ensin lukevat tarjouksen käyttöehdot ja allekirjoittavat sopimuksen.

Pian paljastuu, etteivät iPadit olekaan todellisuudessa ilmaisia. Nainen alkaa vaatia allekirjoituksen antaneilta ihmisiltä heidän vaatteitaan, lemmikkieläimiään ja jopa sisäelimiään. Asiakkaat nimittäin lupasivat luovuttaa omansa allekirjoittaessaan ehdot, joita he eivät lukeneet kunnolla.