Uusi itsepuolustuslaji naisille – korkokengät aseina

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naiset ovat miehen hyökätessä lähes automaattisesti altavastaajina. Naisten olisi hyvä opetella itsensä puolustamista varten muutama liike, minkä myös Soteria-itsepuolustuslajin kehittäjä Avital Zeisler on saanut oppia kantapään kautta.

Avital Zeisler esittelee videolla kehittelemäänsä Soteria-nimistä itsepuolustuslajia, jossa naiset voivat käyttää apunaan korkokenkiään. Laji sopii erinomaisesti naisille, jotka käyttävät lähes aina korkokenkiä, minkä vuoksi heillä onkin automaattisesti lajiin tarvittavat välineet mukanaan.

Zeisler opettaa Soteria-lajia naisille New Yorkissa. Zeisler on itse joutunut aikoinaan seksuaalirikoksen uhriksi, minkä vuoksi hän on kokenut tarpeen tämänlaisen lajin kehittämiseen. Nainen päätti opetella käyttämään naisellisen vaatekkaappinsa sisältöä brutaalina katutaisteluaseena.