EU vaatii: Suoratoistojen toimittava myös ulkomailla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden sisällön katseleminen ei usein onnistu ulkomailla. Asiaan saattaa kuitenkin tulla pian muutos Euroopassa. EU haluaa mahdollistaa tilaukseen perustuvien suoratoistopalvelujen sisällön katselun käyttäjille myös silloin, kun he matkustavat kotimaansa ulkopuolelle.

Uuden lakiesityksen myötä esimerkiksi Netflixin ja HBO Nordicin katselu onnistuisi kaikkien EU-maiden sisällä matkustaessa.

Ehdotus esiteltiin Euroopan komissiolle keskiviikkona. Reuters-uutistoimiston mukaan sen tarkoituksena on helpottaa tekijänoikeuksien suojatun materiaalin jakamista EU:n sisällä. Lakiesitys tulee todennäköisesti aiheuttamaan vastustusta mediateollisuuden sisältä.

– Laillisesti mediasisältöä – elokuvia, kirjoja, urheilukisoja, tv-sarjoja – ostavien ihmisten pitäisi voida kantaa niitä mukanaan matkustaessaan Euroopassa, komission digitaalisten sisämarkkinoiden osaston varapuheenjohtaja Andrus Ansip kommentoi.