Vakava varoitus koteihin! Näin herkästi joulukuusi syttyy palamaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tänäkin vuonna monet suomalaisista panostavat jouluun hankkimalla olohuoneeseen aidon joulukuusen. Koristelemisen lisäksi kuusi pitäisi muistaa kastella, jottei se pääsisi kuivumaan. Kuiva kuusi on nimittäin erinomainen sytyke tulipalolle.

Yhdisvaltalaiset viranomaiset ovat julkaisseet videon joulukuusen syttymisestä. Tuotetestaukseen erikoistuneet viranomaiset ovat yhdessä palolaitoksen kanssa tehneet testin siitä, kuinka nopeasti kuusi roihahtaa tuleen. Testi osoitti, että kuusi ei tarvinnut kuin kipinän syttyäkseen ja jo kymmenessä sekunnissa tuli roihusi olohuoneessa.

Tulipalo muuttui sekunneissa hallitsemattomaksi. Jo 30 sekunnissa tuli oli nielaissut osan olohuoneesta. Video on hyvä muistutus siitä, että valoin koristeltua joulukuusta ja kynttilöitä ei kannata jättää vartioimatta. Liian moni menettää jouluisin kotinsa tai henkensä laiminlyömällä varoitukset. Jospa tänä vuonna näiltä karmaisevilta virheiltä viimein vältyttäisiin.