Virtuaalimatka Pohjois-Koreaan – 360 asteen video suljetusta maasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Virtuaalimatka Pohjois-Koreaan – Televisiokana julkaisi 360 asteen videon suljetusta maasta

Pohjois-Korea on suljettu diktatuuri, jossa omaehtoinen vierailu on käytännössä mahdotonta. Länsimaiden asukkailla on ollut mahdollisuus tutustua maahan lähinnä Vice Guide to North Korean ja The Red Chapelin kaltaisten dokumenttielokuvien muodossa.

Nyt ABC News -uutiskanava on julkaissut Youtubessa 360 asteen videon, joka mahdollistaa virtuaalisen kiertomatka maailman suljetuimpaan valtioon. Videolla päästään tutustumaan paikalliseen askeettiseen hotellihuoneeseen, seuraamaan näyttävää militaristista paraatia ja tutustua maan matkakohteisiin.

Video on kuvattu Pohjois-Korean työläispuolueen 70. vuotispäivän aikaan. Koska kyseessä on 16 linssin kameralla kuvattu 360 asteen video, voi katsoja liikuttaa kuvakulmaa yläkulmassa olevien nuolten avulla.