Kiinassa kehitettiin ajatuksilla ohjattava auto

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itseohjaavat autot ovat tehneet tuloaan jo muutaman vuoden ajan. Kiinassa kehitellään kuitenkin hieman toisenlaista teknologiaa, joka mahdollistaisi auton ohjaamisen koskematta lainkaan rattiin.

Kiinan Tianjinissa sijaitsevan Nankain yliopiston tutkijat ovat kehitelleet auton, jota voi ajaa ajatuksen voimalla. Great Wall Motor -autovalmistajan kanssa yhteistyössä syntynyttä ajoneuvoa ohjataan ajajan päähän liitettävillä sensoreilla, jotka mittaavat hänen aivosähkökäyräänsä.

Tutkija Zhang Zhao kertoo Reuters-uutistoimistolle laitteen lukevan aivosähkösignaaleja ja lähettävän ne tietokoneelle. Tietokone vuorostaan tulkitsee singaaleja, ja ohjaa niiden pohjalta auton liikkeitä. Nankain yliopiston professori Duan Fengin mukaan on mahdollista, että teknologia tultaisiin tulevaisuudessa yhdistämään itseohjaaviin autoihin, kuten Googlen SDC-ajoneuvoon.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.