Mies kasvatti ja söi taikasieniä – hulvaton pidätyskuva leviää verkossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokainen on varmasti nähnyt itsekseen höpötteleviä ihmisiä tai mielikuvituskärpäsiä huitovia sekopäitä julkisilla paikoilla. Yleensä sekavien henkilöiden käytös johtuu huumeista tai erilaisista hallusinogeeneistä.

Nyt verkossa nauretaan taikasieniä kasvattaneen miehen pidätyskuvalle. Pittsburgh Post-Gazette -julkaisu uutisoi 41-vuotiaan David Kalbin pidätyksestä. Miehen kotoa Hempfield Towersista löydettiin 70 taikasieniviljelmää sekä pieni määrä marihuanaa.

Poliisit olivat päästäneet miehen kotiinsa, hänen hukattua avaimensa, ja laittomat viljelmät osuivat heti virkavallan silmiin. Kalb on toimitettu vankilaan 10.000 dollarin takuusummaa vastaan.

Miehen viljelemien taikasienten, eli psilosybiinisienten tiedetään vaikuttavan ihmisen keskushermostoon ja tajuntaan niissä olevien myrkkyjen vuoksi. Psykedeelisinä päihteinä tunnetut sienet saattavat voimistaa tunteita ja muuttaa aistielämyksiä. David Kalb on kaiketi saanut sienistä poikkeuksellisen euforisen olotilan, sillä mies on pidätyskuvassa yhtä hymyä.